Jeg har fått helt dilla på nøttebunner, så når lørdagssnopet står for tur eller det er anledning til å bake, er det nøttebunn med topping det går i. Det er enkelt, går raskt, trengs ingen varmebehandling og sist men ikke minst – smaker himmelsk!
Peanøtter er erstattet med cashewnøtter, jeg liker de bedre. Men om du er snickerstypen anbefaler jeg at du bytter ut cashewnøttene med peanøtter. Bruker du ferdigsalta nøtter kan du sløyfe ts’en med salt.
Salt snickers-kake – uten peanøtter
Salt nøttebunn:
- 200 gr cashewnøtter
- 100 gr mandler
- 100 gr myke dadler
- 1 ts himalaya salt / havsalt
- 2 ss kokosolje
Smelt kokosoljen og kjør alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin til en deigete masse. Trenger ikke bli altfor klissete, men såpass at den holder formen etter at den er presset ned i en form. Settes kaldt slik at den stivner.
Karamelltopping:
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss kokosblomssukker
- 18 dråper stevia med karamellsmak – eller 2 ss kokosblomstsukker
- 2 ss klarnet smør eller kokosolje
- 1 ss kakao
- en liten klype salt
Ha alle ingredienser i en kjele utenom kakao. Kok i 15-20 minutter slik at karamellfyllet blir redusert. Det skal bli en litt seigere masse. Tilsett kakao til slutt. Helle over bunnen og sett kaldt slik at hele kaken får tid til å stivne.
Pynt med hakkede nøtter, mandler eller 75% sjokolade.