Hjemmelaget Nutella

I går kveld lagde jeg hjemmelaget nutella. Namnamnam! Denne har kokosblomstsukker som gir et hint av karamell.

Jeg har også laget en nugatti versjon med dadler som også er god om du vil teste. Den finner du her: Nøtte- og sjokoladepålegg (nugatti look-alike)

Vil du prøve er oppskriften enkel!

 

Hjemmelaget nutella

  • 200 g hasselnøtter
  • 1 dl kokosblomstsukker
  • 2 ss kakao
  • 1 ss kokosolje
  • en klype salt
  • 0,5 dl vann
  • evt en klype vanilje
  • evt 1-2 ss lønnesirup

 

Hasselnøtter ristes i ovnen på 150ºC i 10-15 minutter. Legg nøttene i et klede eller kjøkkenhåndkle og gni de mot hverandre slik at det meste av skallene faller av. Skallet smaker bittert, men innafor om det henger litt igjen. Kjør alt i en blender eller kjøkkenmaskin med S blad til flytende konsistens, som nøttesmør. Dette tar noen minutter. Bruk en sleiv til å dytte ned det som fester seg på kantene.

Tilsett kokosblomstsukker, kakao, kokosolje og en klype salt. Kjør til alt er blandet.

Tilsett vann og kjør akkurat lenge nok til at det er godt blandet. Kjører du for lenge kan nutellaen skille seg. Det fikser du med litt kaldt vann. Rør sammen. 

Vil du ha en enda søtere versjon, ha i lønnesirupen også. 

Finito! Sååå godt!

Hjemmelaget nutella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *