Hummus altså! Har du smakt? Hvis ikke må du nå. Så utrolig digg, og veldig anvendelig. Perfekt sammen med salat, tapas, grillmaten, under pålegget, osv osv.
Kjøp inn tørket kikerter. De trenger noe tilberedning, men liten innsats.
- Bløtlegges i 8-12 timer.
- Kokes så i 30-50 minutter, gjerne med en teskje natron, du skal lett kunne mose en kikert mellom fingrene.
- Avkjøl og oppbevar i fryseren. Da har du kikerter til hummus klar til bruk når som helst.
Du kan også bruke ferdig bløtlagte på boks eller kartong.
Enjoy!
Hummus
- 200 g kikerter
- 0,5 dl vann
- 0,5 dl olivenolje
- 3 ss eplesidereddik eller sitronsaft
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 toppet ss tahini
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts spisskummen
- 1 ss grovhakket persille
- Topping: olivenolje og litt spisskummen
Ha kikerter, vann, olivenolje, eddik, hvitløk, tahini, salt og spisskummen i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til en godt blandet, her kan du velge litt grov konsistens eller kjøre til den blir finere i konsistensen. Smak til om du trenger litt mer salt. Er det for lite salt blir den litt blah i smaken, men tilsett bare litt og litt mens du smaker deg frem. En perfekt øvelse for å bli kjent med smaker.
Ha i en bolle og rør inn persille, evt strø over. Dryss over godt med olivenolje og litt spisskummen.
Såå digg!