Nå har jeg endelig testet bananpannekaker! Og med et av mine favoritter fra krydderhylla – kardemomme!
Disse er perfekt om du har bananer som har blitt litt for modne. Så slipper du å kaste!
Disse er gode fra panne med smør, rømme, syltetøy eller brunost. Og hadde noen til overs, er de gode i matpakka.
Har du fryste bær i kjøleskapet kan du lage syltetøy med chiafrø. Det som er så genialt med chiafrø i syltetøyet er at det gir en rundere smak og fyldig konsistens, og behovet for å tilsette søtt reduseres. I tillegg får mer omega 3, fiber, protein, kalsium, magnesium og jern i kosten. Metoden er enkel, bær som tines, røre inn chiafrøene og la det svelle i 10-15 minutter.
Bringebærsyltetøy med chia: http://www.helenesundby.no/bringebaersyltetoy-med-vanilje-og-chiafro/
Jordbærsyltetøy med chia: http://www.helenesundby.no/jordbaer-og-chiasyltetoy/
Bananpannekaker
- 2 modne bananer
- 2 egg
- 2 dl havregryn
- 1 dl vann
- 1 ss olivenolje
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts kardemomme
Kjør alle ingredienser i en blender eller stavmikser.
Stekes på medium-svak varme. Snu pannekakene når du de er mindre deigete. Side nummer to tar ikke så lang tid. Mine ble litt i det bruneste laget, så lavere temperatur neste gang.