Boeuf Bourguinon

Klassisk fransk husmannskost. En av mine middagsfavoritter. Det meste skal i en gryte, forberedelsene kan gjøres i forkant og det smaker himmelsk. En skikkelig «people pleaser».

 

Boeuf Bourguinon (4 posjoner)

  • 500 g grytekjøtt uten ben
  • smør til steking
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts sort pepper
  • 4 dl rødvin
  • 3 dl kjøttkraft – eller vann
  • 1 ss fersk timian
  • 1 laurbærblad
  • 3 gulrøtter eller 6-8 minigulrøtter
  • 10 sjalottløk – eller to store løk
  • 250 gr sopp

 

Skjær kjøttet i terninger og gi det gjerne en rask bruning i panna.

Ha kjøttet over i en gryte sammen med salt, pepper, vin, kraft, laurbærblad og timian og varm opp til rett før det koker. Senk varmen og la gryta syde. Koketiden uten grønnsakene er avhengig av type kjøtt du bruker. Høyrygg og bog bør få 60 minutter før grønnsakene has i.

Rens løk og gulrøtter, store gulrøtter kan skjæres i tykke skiver. Bruker du stor løk skjæres den i båter. Ha løk og gulrøtter i gryta og la det syde i nye 30 minutter.

Skjær soppen i to, fire biter avhengig av størrelse. Soppen kan freses raskt i panna før den tilsettes i gryta.

Tilsett finhakket timian og smak til med salt, nykvernet pepper. Voila!

Veldig godt med grønnsaksmos eller ovnsbakte grønnsaker til. Eller knekkebrød med smør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *