Chia grøt

Dette er et supert alternativ til korngrøt, bare enklere å lage – tro det eller ei.

  • 1 ss chiafrø
  • 6 ss vann
  • hakket/most daddel – evt annet som søter

 

Kjør chiafrøene i kaffekvern for å lage mel. Det går fint uten også, da vil konsistensen være grovere. Tilsett vann og rør slik at det blandes jevnt. Tilsett daddel og la stå å svelle i 1 time i kjøleskapet. Lager du større porsjon holder grøten seg i kjøleskapet 2-3 dager.

Tips Ha oppi litt mindre vann hvis du skal ut på farten med den lille. Når grøten skal spises, tilsett varmt vann og bland.

Tips Godt å blande inn most fruit.

Chia frø er opprinnelig fra Nord-Amerika. De inneholder masse vegetabisk omega-3 fett, til og med litt mer enn linfrø, av typen alfalinolensyre. Dette er en essensiell fettsyre, med andre ord, noe ikke kroppen selv kan produsere. Chia frøene er rike på antioksidanter, vitaminer og mineraler, og særlig rik på kalsium, jern, magnesium og sink. Det er lurt å knuse frøene for å få best tilgang til den næringsrike kjernen. Frøene sveller og får en geleaktig konsistens.

Chia grøt med banan og gulrot

Chia grøt søtet med banan og gulrot

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *