Fermentert ketchup 2

Det er sjelden jeg følger oppskrifter, også mine egne, og her er versjon 2 av den fermenterte ketchupen jeg har lagt ut tidligere. Du kan finne den HER.

Denne ketchupen er litt søtere i smaken og tilpasset det slik jeg syntes den var god denne gangen. Selv om den vil syrne og smake mindre søtt etterhvert som den fermenteres, vil det likevel være søtere smak på sluttproduktet sammenlignet med om når jeg bruker mindre søtning. Jeg har brukt honning, som i seg selv har gode virkestoffer for oss.

 

Fermentert ketchup 2

  • 3 glass økologisk tomatpuré (540 g totalt)
  • 3 ss honning
  • 2 ss eplesidereddik
  • 0,5-1 dl vannkefir – oppskrift finner du HER – kan sløyfes
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts chilipulver

 

Bland alle ingrediensene. Vurder konsistensen i forhold til hvor mye vannkefir du tilsetter.

La ketchupen stå på benken i 1-3 dager. Du vil etterhvert se at det dannes luftbobler langs glasset. Smak deg frem til når du synes den er syrlig nok. Smak gjerne hver dag til du er fornøyd om du ikke har laget ketchup før.

Når ketchupen er syrlig nok setter du den til oppbevaring i kjøleskapet. Her holder den seg noen uker.

Er nysgjerrig på fermentert mat og drikke, og vil lære mer om fordelene og hvordan du kan lage dette selv, holder jeg kurs. Du kan sjekke kursoversikten min her: http://www.helenesundby.no/kurs-og-events/

Eller se her hvordan du kan få kurset til der du bor: http://www.helenesundby.no/kurs-fermentering-introduksjon/

 

Fermentert ketcup 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *