I helgene hender det at vi slår ut håret med vafler til frokost. Disse er veldig gode og grove, passer ypperlig med brunost, ferskenmarmelade eller annet pålegg.
Hos oss ble vaflene prydet med leverpostei og kaviar også. Ikke det mest tradisjonelle å ha på vaffelen. Barna er fascinerende åpne for nye smakskombinasjoner, og jeg skal ikke stoppe de. Synes det er fint de tester ut ting og finner sine egne preferanser. Men aller mest liker jeg at de prøver. Det er så fort gjort å komme med en kommentar om mine preferanser, og jeg ser hvordan det kan begrense barnas kreativitet. Vafler uten noe eller med kaviar var mest poppis denne gangen. Neste gang er det sikkert noe helt annet;)
Grove vafler uten melk (6 stk)
- 3 egg
- 1/4 ts salt
- 2,5 dl kokosmelk
- 1 ss honning
- 3 ss klarnet smør eller kokosolje
- 1/2 dl økologisk havre
- 1/2 dl økologisk spelt – fint eller grovt
- 1 ts fiberhusk
- 1/2 ts kardemomme
Pisk eggene sammen med saltet og tilsett kokosmelken, klarnet smør og honning. Bland det tørre sammen og ha i bollen med egg og kokosmelk. Rør godt og la svelle i noen minutter, gjerne 20 minutter.
Røra egner seg godt til å lages dagen før, oppbevares da i kjøleskap. Når korn får ligge i bløt vil de bli enklere for magen å fordøye og næringsstoffene blir mer tilgjengelig.