Hjemmelaget is – fem gode oppskrifter – alle uten melk

Sommerens favoritter! Her kommer flere nydelige oppskrifter for deg som digger is like mye som meg.

Hverdagskost er det ikke, men akk så mye bedre enn all kjøpeis. Og så enkelt.

Bananer er en super erstatning for fløte i kremete is. Og når de er frosne så har du isen ferdig på kun noen få minutter. Bananer som har blitt brune og ikke så delikate kan skrelles og fryses. Da er bananene frosne og klare når du trenger det.

Og når isen er laget kommer neste spørsmål. Hva skal være på toppen? Mandelsmør, peanøttsmør, hakkede mandler eller salte peanøtter, friske eller frosne bær, frysetørket bær, cashewsmør, hakket sjokolade, sjokoladefudgesaus eller noe annet godt du kanskje har i skapet.

Min blender sliter av og til med å knuse frossen frukt. Da hjelper det å dytte frukten ned mot knivbladene. OBS OBS – gjør det når blenderen er skrudd av så det ikke blir noen ulykker!

Da er det bare å kjøre på, hvilken is skal vi starte med…?

 

Mango og banan is (2 posjoner)

  • 2,5 dl mango i biter
  • 1 stor frossen banan

 

Kjør mango og banan i blenderen til en jevn blanding. Enten kan du servere med en gang, eller så kan du fylle former, stikke i en pinne og sette i fryseren til det har stivnet helt.

 

Jorbærsorbet (fyller en liten boks)

  • 500 gr frosne jordbær
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 – 2,5 dl vann – avhengig av hvor harde jordbærene er
  • 4 ss honning – jeg brukte akasie honning
  • 2 ss sukrin gold

 

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn masse. Smak til for å sjekke om den er søt nok for deg, tilsett eventuelt mer honning eller sukrin.

Ha sorbeten over i en egnet form og sett den i fryseren frem til servering. Den kan godt få noen timer slik at den stivner godt.

Bananis med sjokolade og mandelsmørtopping (2 posjoner)

  • 3 frosne bananer
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss mandelsmør – eller annet nøttesmør
  • sjokoladesaus

 

Kjør bananene i blenderen til en jevn luftig masse.

Ha i kokosolje og kakaopulver.

Fordel isen i skåler og ha over sjokoladesaus og mandelsmør.

 

Nøtteis (2 posjoner)

  • 3 frosne bananer
  • 4 ss nøttesmør ( av for eksempele mandel, cashews, peanøtt eller hasselnøtt )
  • 2 ss honning eller lønnesirup
  • 4 ss vann
  • en klype havsalt

 

Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør til en jevn blanding.

Passer ypperlig med sjokoladesaus eller smeltet mørk sjokolade over. Har oppskrift på en nydelig sjokoladefudgesaus her.

Sjokoladeisdrøm (2 posjoner)

It’s all about the chocolate! Denne er til alle sjokoladeelskere, inkludert meg selv.

  • 3 frosne bananer
  • 2 ss kakao
  • 1 ss honning eller lønnesirup
  • en klype salt

 

Begynn med å kjøre bananene i en blender til en jevn masse. Tilsett kakao, honning, salt og kjør til alt er godt blandet.

Er du en hardbarket sjokoladeentusiast kan du toppe den med sjokoladesaus. En liten skje mandelsmør er også en god kombo.

Da håper jeg du har fått inspirasjon til å lage deilig is som er mye sunnere enn butikkjøpt, enkle å lage og med deilige smaker. Og alle uten melk og gluten.

Har du en favoritt is eller smakskombinasjon hører jeg gjerne fra deg! ♥

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *