Sist lørdags lunsj vafler med pålegg. Enkelt og moro å lage med barna, det er stor stas å få hjelpe til på kjøkkenet, røre i bolla og helle oppi ingrediensene.
Lunsjvafler
- 3 egg
- 3 dl fløte
- 1/2 dl havre
- 1/2 dl sammalt spelt
- litt salt
Pisk eggene, tilsett det tørre og avslutt med fløten. La røra stå i 20 minutter om du har tid. Deretter er det bare å steke og nyyyyte kvalitetstid med barna.
♥
I tillegg til kjøleskapets pålegg lagde vi også bringebærsyltetøy. Lages på et lite blunk:
Bringebærsyltetøy
- 300 fryste bringebær
- 1 ss sukrinmelis
Ha tinte bær og sukrinmelis i blenderen og kjør til en jevn masse. Hurtigvarianten er å helle fryste bringebær i en kjele mens du steker vaflene, ha på lav varme. Når bærene er tint, rør inn sukrinmelis. Gir en grovere konsistens, og smaker like godt.
♥
Siden det ikke er så mye gluten i røra vil ikke vaflene være like sammenhengende som mange er vant med. De smaker likevel fortreffelig, de er sunne og et ekstra pluss er at de er lette å tygge for de aller minste (eller eldste, hehe).
Fløten kan byttes ut med kesam, rømme eller tyrkisk/gresk yoghurt. Alle disse alternativene gjør barna gode og mette, og holder blodsukkeret mye mer stabilt enn lette meieriprodukter. Altså mye bedre for små og store!
Restene smaker digg på matpakka dagen etter.
Favoritten til snuppa, brie med bringebærsyltetøy<3