Mandel karamell saus

Elsker karamell, men kjøper det svært sjelden. Den beste karamellen kan du lage selv, og denne mandel-karamellsausen er helt nydelig. Superenkelt, og laget på et par, tre minutter.

 

Mandelkaramell saus

  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss mandelsmør
  • 1,5 ss klarnet smør eller kokosolje
  • 0,5 ts tørket vanilje
  • en klype salt

 

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og gi det en rask oppvarming mens du rører. Denne karamellen trenger ikke koketid for å tykne, det holder når karamellen er lun og blandet godt.

Oppbevares i kjøleskapet. Når karamell står kaldt vil den tykne, gi den en liten oppvarming om du vil ha den flytende.

Perfekt å bruke i konfekt, desserter, kaker og is. Men noen ganger er det enkle det beste, og for eksempel epleskiver kan være nok sammen med denne deilige karamellsausen.

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *