Mørk, fyldig, seig brownie – blodsukkervennlig og næringsrik

Oh yeah, this one touched my love for chocolate❤️

Supergod, næringsrik og blodsukkervennlig er stikkordene.

Kaka har lite karbohydrater, men om du vil ha enda mindre kan du bytte lønnesirup med fibersirup gold. Denne her: https://butikk.funksjonellmat.no/products/fibersirup-gold-450-g – passer veldig godt i baking, smaker godt og egner seg i oppskrifter som krever litt fukt.

Enjoy!

Sunn brownie – bunnen

  • 4,5 dl mandelmel
  • 0,5 dl kakao
  • 2 ss linfrø
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 1 dl lønnesirup
  • 0,5 dl olivenolje
  • O,5 dl vann
  • 1,5 ts vaniljeekstrakt

Bland det tørre sammen. Ha i resten og bland godt.

Ha deigen i en smurt form, 24 cm i diameter eller deromkring.

Stekes i 25 minutter i 180 grader. Ovner varierer, og pass på at den ikke blir for mye stekt, men heller ikke rå.

Har den blitt for mye stekt tror du, kan du avkjøle den i formen.

Sjokoladeglasur

  • 2 ss kokosolje
  • 2 ss kakao
  • 2 ss lønnesirup
  • 0,5 ts tørket vanilje

Smelt kokosoljen over et vannbad. Ta av varmen og rør inn resten av ingrediensene.

Avkjøl glasuren til den er mer smørbar og ta over kaka.

Oppbevares i kjøleskap for å holde den saftig og god. Kan også fryses.

Elsk på denne kaka!

Elsk på denne kaka!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *