Mørk og fyldig sjokoladepai – sjokoladeterapi

En no-bake pai som smaker godt og gir deg masse næring. Kaka er ganske mektig, så om dere ikke er så mange, kan du halvere oppskriften og lage i en passende form. Eller du kan fryse ned i mindre porsjoner.

Denne sjokoladepaien har gode fettsyrer og godt med fiber, med andre ord metter den godt og bidrar til at blodsukkeret ikke får en berg og dalbane som etter andre kaker hovedsakelig av karbohydrater og sukker.

 

Mørk sjokoladepai

  • 2 dl havregryn eller mandelmel
  • 2 dl tørket kokos
  • 150 g tørket dadler
  • 2 ss lønnesirup eller honning
  • 1 ts tørket vanilje
  • 1 klype salt

 

Dette er ingrediensene til bunnen. Ha havregryn og kokos i en mikser, kjør til grovt mel. Ha i resten av ingrediensene. Begynn med 150 g dadler, gjerne bløtlagt i et par timer for å bli gode og saftige. Kjør til massen er henger litt sammen. Trykk deigen ut i en paiform eller kakeform, og sett kaldt mens du begynner på sjokoladeganasjen som skal fylle paiskallet.

 

  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 dl kokosolje
  • 250 g 70% sjokolade
  • 1 ts tørket vanilje
  • 3 rause ss kakao

 

Varm kokosmelk og kokosolje til det nesten begynner å koke. Ha i grovhakket sjokolade. La det stå et par minutter før du rører til det er en glatt masse. Tilsett vanilje og kakao, rør slik at det ikke er klumper. Hell røren i paiskallet og sett det hele kaldt så sjokoladeganasjen får stivne.

 

Sjokoladepai med bringebær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *