Nøtte- og sjokoladepålegg (nugatti look-alike)

Mmmm, elsker hasselnøtter og sjokolade. Sammen er det enda mer fantastisk! Og jeg er nok ikke alene, så populært som nugatti er. Meeeen, nugatti har mye snusk i ingredienslisten som du best klarer deg uten.

Nugatti er superenkelt å lage selv. Basen er nøttesmør, så tilsetter du sjokolade og søtning. Få ingredienser og lite jobb. Kremete, smørbar og god sjokoladekonsistens. Holder seg godt kjøleskapet.

 

Nøtte- og sjokoladepålegg

  • 2 dl hasselnøtter
  • 2 ss kakao
  • 1 ts kokosolje eller klarnet smør
  • 10-12 små dadler
  • vann, ca 1 dl

 

Rist hasselnøttene i ovnen på 140ºC i ca 15 minutter. Ha hasselnøttene i et klede og gni de sammen. På den måten fjerner du det brune skallet og gir det hele en mildere smak.

Legg dadlene i bløt i vann. De kan legges i vann kvelden i forveien. Eventuelt kan du bløtlegge de i oppvarmet vann.

Ha hasselnøttene i en blender eller kjøkkenmaskin med s-blad. Kjør nøttene og kokosoljen til nøttesmør. Dette vil ta litt tid, så vær tålmodig. Kokosoljen, eller klarnet smør, vil hjelpe med å få fart på å dra ut fettsyrene av nøttene slik at det får konsistensen til nøttesmør.

Når nøttene har nøttesmør konsistens kan du tilsette dadler og kakao.

Når alt er godt blandet tilsetter du vann. Tilsett litt av gangen og frem til du har konsistensen du vil ha.

  
  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *