Omelett med kantarell og vårløk – smak av høst

En omelett med smak av sensommer og starten av høsten. En herlig tid. Dette er tiden hvor luften føles friskere og på de kalde dagene kan vi snike oss inn i deilig varmt tøy, tenne stearinlys og nyte noe varmt og godt i koppen. Og samtidig har vi som regel noen fine dager hvor sola varmer oss som om det fortsatt er sommer. Høsten er ikke bare slutten på sommeren og regnfulle dager. Det er farger, nye inntrykk, gode stunder.

 

Omelett med kantarell og vårløk (1 porsjon)

  • 2 egg
  • 2 ss vann
  • 1 klikk klarnet smør
  • 1 stor neve kantarell
  • 1 vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper

 

Smelt smøret og ha i soppen. Istedenfor å skjære kantarell bleier jeg å dele de med fingrene slik at de deles ovenfra og ned mot stilken. La de krympe på medium varme. Ha litt salt og pepper på.

Pisk eggene lett sammen med vann og en klype salt. Hell over soppen. Skjær vårløken i skiver og ha over omeletten.

Reduser varmen og la omeletten få en fast konsistens. Pass på å ikke oversteke. Personlig synes jeg egg smaker bedre med litt flytende kjerne (hvilket også bevarer mer av næringsstoffene) enn hardt stekt.

Legg omeletten på en tallerken og ha over olivenolje og nykvernet pepper.

Omelett med kantarell og vårløk

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *