Mandelkake med brownie, salt karamell og sjokoladekrem- allergivennlig uten melk, gluten og egg

Sjekk denne godsaken! Firelags mandelkake med deilig browniebunn, salt karamell og sjokoladekrem. Denne er til sjokoladeelskeren, fyldig og dekadent.

Kaka har ikke så mange ingredienser, er superenkel å lage så lenge du har en kjøkkenmaskin med s-blad. Uten melk og gluten, faktisk uten alle kornsorter. Også uten egg, og er derfor en allergivennlig kake. Her er det derimot nøtter og mandler, om du ikke tåler det er ikke denne for deg.

Mens du nyter denne kaka får du også i deg det kroppen din vil ha. Fiber, protein, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler, og ikke minst råvarer som er bearbeidet minst mulig. Du kan spise med den reneste samvittighet! Men vær oppmerksom på at den er mektig, og et lite stykke holder lenge. Takket være næringsinnholdet vil du ikke forspise deg på en slik kake. Kroppen sier ifra.

Oppbevar kaken kaldt, gjerne i oppskåret i fryseren, den tiner fort om du får gjester. Hvis ikke har du dessert for familien flere flere dager.

Mandelkake med brownie, salt karamell og sjokoladekrem

SJOKOLADE KJEKS – FØRSTE KAKELAG

  • 3 dl mandelmel
  • 90 g dadler
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss vann
  • 3 ss kakao
  • 0,25 ts kanel
  • en klype salt

Ha alt i kjøkkenmaskinen og kjør til massen ser ut som klissete sand. Press deigen ut i en kakeform. Jeg brukte en rundt form med 20 cm i diameter.

SALT KARAMELL – ANDRE KAKELAG

  • 60 g dadler
  • 2 ss smeltet kokosolje
  • 2 ss varmt vann
  • 1 ss fibersirup gold eller lønnesirup
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts tørket vanilje i pulver
  • 2 dl mandler

Ha alt i kjøkkenmaskinen utenom mandler. Kjør til en jevn masse. Tilsett mandlene og puls litt av og på for å beholde grove biter.

Hell over første lager og press forsiktig ut i kantene.

SJOKOLADEKREM – TREDJE KAKELAG

  • 3 dl cashewnøtter bløtlagt over natten
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl smeltet kokosolje
  • 1,5 dl fibersirup gold eller lønnesirup
  • 2 dl kakao
  • en klype salt

Ha de bløtlagte cashewnøttene og vann (ikke bløtleggingsvannet) i kjøkkenmaskinen. Kjør på full guffe til det blir en kremet konsistens, dra det som legger seg på kantene ned et par ganger underveis.

Tilsett kokosolje, søtning, kakao og salt og kjør til alt er godt blandet. Smak før du heller over kakebunnen så du får den slik du vil ha den.

MANDLER – TOPPING

  • 2 dl mandler

Kjøres i ren kjøkkenmaskin eller hakkes for hånd. Grove og fine biter om hverandre er bare bra.

Kaka skal nå settes kaldt, gjerne fryseren. Noen timer eller natten over avhengig av temperaturen den står i. Skjær tynne kakebiter, denne er god, men mektig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *