Denne sjokoladeganache kaken er klissete og slikke-tallerken-god (hvis du tar en anbefaling fra barna mine). Vi er i sesong for selskap og kaker – 17. mai, konfirmasjoner og brylluper. Kaka er uten gluten og melk, har lite sukker i seg, så passer perfekt for de fleste gjester.
Sjokoladeganache kake med rista hasselnøtter og havsalt
- 300 ml kokosmelk
- 2 ss kakaosmør
- 2 ss sterk kaffe
- ¼ ts tørket vaniljefrø
- 1-2 ss honning
- ½ ts havsalt
- 300 gr 70% sjokolade
- 2 ss hasselnøtter
- saltflak til pynt
Varm opp kokosmelken, tilsett kakaosmør, kaffe, vaniljefrø og honning. Rør til alt er blandet. Knekk opp sjokoladen i mindre biter og ha i en bolle, hell over kokosmelkblandingen. Rør slik at sjokoladen og den varme kokosmelken blandes med hverandre til røren blir en fløyelsmyk blanding. Dersom sjokoladen ikke smelter helt, kan du ha bollen over et vannbad. Rør til alt er smeltet sammen. La sjokoladeblandingen stå i romtemperatur i 45 minutter.
Skru ovnen på 180ºC. Ha hasselnøttene i en ildfast form og sett i den varme ovnen. Etter 10 minutter tar du hasselnøttene ut, legger de i et rent klede eller håndkle og gnir slik at skallet går av. Hakk nøttene i grove biter.
Dekk en form med bakepapir, jeg brukte en rund 24 cm form. Hell over sjokoladeblandingen, strø nøtter og saltflak over.
Kaken er vanskelig å få av bakepapiret uten nøttebunn ettersom den er klissete. Hvis du skal servere den i et selskap kan du ha sjokoladeblandingen i formen du ønsker å servere i før den stivner.
Settes i kjøleskap eller fryser til kaken har stivnet. Cirka 2-3 timer i kjøleskap.
Serveres med friske bær ved siden av, eller en syrlig bærcouli.
…
Hvis du vil gjøre kaken litt mer avansert kake kan du ha en nøttebunn, se for eksempel denne: Søt og salt snickers-kake uten peanøtter eller en paibunn.