Nydelig sjokoladepudding uten melk.
Enkel å lage, og definitivt under kategorien sunn dessert! Gelatin som styrker hud, hår, ledd og tarmer. Sjokolade med magnesium og antioksidanter. Med fibersirup får du en dessert som knapt merkes på blodsukkeret, og som i tillegg gir fiber. Fibersirup er en av mine favoritter for tiden når det gjelder søtning. Det og lønnesirup.
Det finnes flere typer melk du kan bruke i sjokoladepuddingen som gjør denne fri for animalsk melk. Cashewmelk, mandelmelk, havremelk, kokosmelk, hassenøttmelk og så videre. Lag melk av det du har i skapet.
Sjekk oppskrift for mandelmelk her: Mandelmelk og havremelk her: Lag din egen havremelk.
OG, så var det tilbehøret. For de fleste kommer sjokoladepudding i et tospann med vaniljesaus. Sjekk ut denne vaniljesausen, den er supergod! Vaniljesaus – fri for melk og veeeldig god!
Da vi spiste denne puddingen lagde jeg en veldig enkel vaniljesaus, oppskrift finner du under. Men enda bedre er oppskriften jeg linket til over her.
Sjokoladepudding (6 porsjoner)
- 5 dl kokos, hassel- eller mandelmelk – evt en blanding
- 100 g sjokolade, minst 70%
- 4 ss lønnesirup eller fibersirup
- 5 ts gelatin
Ha melk, sjokolade og lønnesirup i en kjele. Varm opp.
Når det er varmt, ha i gelatin. Rør til gelatinen er helt oppløst.
Ha blandingen i seks serveringsformer eller en stor form som kan settes frem ved servering.
La det stå til puddingen har stivnet, gjerne natten over. Små porsjonsglass trenger ca en time i kjøleskapet, mens en større form trenger lenger tid.
Klar til å nytes!
—
Vaniljesausen lager du mens puddingen stivner.
- 4 dl vegansk melk, sjekk alternativene i teksten over
- 1 ts tørket vanilje
- 4 ss lønnesirup
- 4 eggeplommer
- 1 ss potetmel
- en liten klype salt
Ha alle ingrediensene i en kjele, og rør til alt er blandet og uten klumper.
Varm opp på middels varme, mens du rører hele tiden. Etterhvert som det begynner å småkoke, vil sausen tykne. La det stå på varmen og småsyde i noen minutter før du setter sausen til avkjøling.
Rør gjerne et par ganger til sausen når romtemperatur for å unngå dannelse av snerk. Evt kan du bruke en skje til å skrape av belegget.