Sommerpai med rabarbra, jordbær, bringebær og ingefær

Denne digge smuldrepaien var med i piknikkurven på St Hans feiring i helgen. Det som er så genialt med smuldrepai er at alle kan lage det, det krever lite kokkekunsksper, du trenger knapt gjøre noe og er alltid en slager.

I all enkelhet er det bær eller frukt i en paiform, så strør man over en smulete deig. Inn i ovnen og ferdig. Det er en fin pai til å bruke det du har, enten det er frukt fra fruktfatet som må brukes opp eller bær fra fryseren. Eller kanskje epler fra epletreet. Du kan følge oppskrift eller ta det på slump. Det er det som er så genialt.

Her får du min friske sommervariant, med rabarbra, jordbær, bringebær og ingefær.

Du kan servere den som den er. Varm, lun eller kald. Og du kan servere med

Sommerpai

  • Smuldredeig
    • 100 g rapskokos100 g mandelmel50 g potetmel50 g havre50 g tagatesse1 ts kanel (kan droppes, jeg blir aldri lei kanel)

    Vei opp alt og bruk hender eller sleiv til å kna og blande. Perfekt for små barnefingre, denne deigen trenger ikke å se fin ut.

    Paifyll

    • 400 g rabarbra renset og i 1-2 cm tynne skiver
    • 250 g jordbær renset og delt i fire
    • 50 g bringebær
    • 75 g tagatesse
    • 2 ss potetmel
    • 1 ss finhakket ingefær
    • 1 ts tørket vaniljepulver

    Ha rabarbra og bær i en bolle. Bland det tørre sammen og hell over rabarbra og bær. Bland godt.

    Stekes i 180 grader i 20 minutter.

    Strø smuldredeigen over og stek i 30 minutter til.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *