En av favorittene våre er bananbrød. Supert når man lurer på hva man skal bruke de to brunflekkete bananene som ligger igjen i fruktskålen.
Bananbrød har også vært en av følgesvennene når vi legger ut på biltur. Masse proteiner som metter, masse næring fra egg og banan, og kostfiber fra kokosmelet. Godt drivstoff for kroppen uansett hva man skal. Pssst! Ikke la deg lure av et litt kjedelig bilde, her er det masse deilig smak som gjemmer seg.
Enjoy!
BANANBRØD MED JULEKRYDDER
- 5 egg
- 2 bananer
- 2 ss klarnet smør eller kokosolje
- 1 dl kokosmel
- 1 ts natron
- 1 klype salt
- 2,5 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts ingefær
- 0,5 ts nellik
- 0,5 ts allehånde
Ha alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse.
Ha blandingen i en liten brødform eller muffinsformer. Stekes på 180ºC. 40-50 minutter for brød (jeg brukte en liten brødform) og 15-20 minutter for muffins.
Avhengig av størrelse på formen vil steketiden variere. Brødet skal være gyldent og fast i midten.
Avkjøles og skjæres i passe skiver. Nyt!