Tidligere i julekalenderen la jeg ut en julekake laget av surdeig, sjekk oppskriften her: 3. LUKE – BESTEMORS JULEKAKE MED SURDEIG OG KARDEMOMME
Dagens julekake er en som er helt fri for korn og dermed også glutenfri. Her har jeg brukt mandelmel, det har ikke samme bakeegenskaper som mel av korn, men det smaker veldig godt, og gjør kaka saftig. I tillegg har den godt med proteiner og fettsyrer fra mandler og egg som ikke sender blodsukkeret ut på berg og dalbane. Kan ikke repetere ofte nok hvor viktig blodsukkeret er, at det er stabilt gjennom døgnet. Langvarig ustabilt blodsukker er et varsel tegn på at kroppen ikke har det slik den burde ha det. Og vi har alle forskjellig toleranse for karbohydrater, hvilket er den komponenten som i hovedsak skaper krøll for blodsukkeret.
Vil du lage en liten julekake utenom tradisjonen, er det digg med sjokoladebiter i kaka:-) 70 eller 85% er toppers!
JULEKAKE
- 200 g lyst mandelmel – gjerne hjemmelaget
- 70 g potetmel
- 1 neve rosiner
- 0,5 ts salt
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ss kokosblomstsukker
- 1 ss eplesidereddik
- 3 egg
Bland alt det tørre. Lag en grop i det tørre og ha i eplesidereddik og egg. Rør det våte sammen, og blan deretter alt godt.
Stekes i ca 40 minutter i 170 grader.
Nommis!