Kjempegod godis du slenger sammen på veldig kort tid. Dette er typiske ingredienser jeg har liggende. Eventuelt bruker jeg andre nøtter istedenfor peanøtter. Bruker du ristet nøtter vil de bevare sin krønsj etter å ha kommet i den fuktige sjokoladen.
Denne sjokoladesnopen er sunn og en super hverdagskos som passer fint i jula med alt det søte. Disse gir deg lite blodsukkerstigning, sørger for at humøret holder seg stabilt på grunn av sunne fettsyrer, fiber og protein. Selv om det er en sjokolade har det egenskapen til å gjøre deg raskere fornøyd uten at du trenger å tømme hele bollen. Helt perfekt spør du meg!
SJOKOLADE OG PEANØTTKUBER
- 100 g 70% sjokolade
- 4 ss kokosolje eller klarnet smør
- 2 ss peanøttsmør
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts tørket vanilje pulver
- en klype salt
- evt 1 ss søtning (stevia, honning, lønnesirup)
- 50 g peanøtter (eller hasselnøtter, mandler eller lignende, du kan tom bruke frø og kjerner om du vil)
Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad. Tilsett peanøttsmør, kanel, vanilje og salt.
Hell blandingen i en passe form. Jeg liker silikonformer som bakverk ikke fester seg til. Alternativt kan du bruke bakepapir.
Ha over peanøtter til pynt. Hvis du avkjøler sjokoladen litt før du har i peanøttene vil de ikke synke så dypt.
Avkjøl til sjokoladen er helt stivnet. Skjær sjokoladen i ruter med en varm, tørr kniv. Da glir kniven lettere igjennom.
Nytes!