4. LUKE – EN FAVORITT FRA ARKIVET – ITALIENSK BISCOTTI KJEKS

 

JULEBISCOTTI MED KANEL OG SITRON

  • 300 g skoldede mandler
  • 100 g mandler
  • 100 g kokossukker
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • skallet fra en økologisk sitron
  • en klype vanlilje
  • 2 egg

 

Kjør de skoldede mandlene til mandelmel og grovhakk mandlene med skall. Ha mandler og resten av det tørre i en bolle og bland godt.

Tilsett eggene og rør godt.

Deigen min ble litt klissete, så jeg la deigen i tre rader på en bakeplate med bakepapir. Om deigen ikke blir så klissete kan du rulle tre pølser istedenfor. Klapp deigen slik at den blir flat og jevn i størrelsen.

Stekes i 175ºC i 25 minutter. Skjær kaken på tvers i 2-3 cm tykke skiver mens den er varm. Stekes så i 50ºC til kaken er tørr helt igjennom. Tiden avhenger av tykkelsen på bitene, mine brukte i overkant en time.

Nytes med kaffe eller en deilig te!

 

Biscotti med kanel og sitron

Biscotti med kanel og sitron

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *