Elsker supper. Det er rett og slett genialt på hverdagene, sunt, raskt og billig. Det blir mye impro supper her i huset, alt etter hva jeg har i grønnsaksskuffen. Og noen smakskombinasjoner er bedre enn andre, denne var fantastisk. Men det er jo ikke så rart, alt blir bra med søtpotet.
Søtpotet- og gulrotsuppe med koriander og sprøstekt spekeskinke (2 personer)
1/2 søtpotet – eller en liten
4 gulrøtter
1/4 purreløk
1 brokkolistilk – ta alltid vare på stilken
vann
1/2 dl mandelmelk – eller annen melk
2 ss frisk koriander
1 ts gurkemeie
salt og pepper
100 gr spekeskinke
litt olivenolje
Sett stekeovnen på 180 og legg spekeskinken utover på en plate med bakepapir. Greit å ha litt mellomrom mellom de. La de steke til de er sprø, ca 8 min, følg med underveis.
Skjær grønnsakee i passe terninger og ha i en kjele. Fyll på med vann slik at det akkurat ikke dekker og la koke mørt. Bruk en blender eller stavmikser og kjør til en fløyelsmyk blanding. Tilsett mandelmelk, hakket koriander, gurkemeie, og smak til med salt og pepper.
Server med sprøstekt spekeskinke, koriander og litt olivenolje.