Eltefrie rundstykker

En sunnere versjon av brød for de som spiser det. Fordelene er at det krever minimalt med innsats, melet ligger fuktig over natten – som hjelper med å bryte ned de tungt fordøyelige stoffene i kornet – og krever ingen etterheving. De skal inn i kald ovn, 30 minutter etter har du rykende ferske rundstykker med knasende skorpe.

La barna hjelpe med å legge deigen på bakepapiret mens du tar noen slurker av kaffen:)

 

Eltefrie rundstykker ( 12-15 stk )

  • 150 gr sammalt spelt
  • 150 gr siktet spelt
  • 50 gr havregryn
  • 100 gr solsikkefrø
  • 100 gr hjemmelaget mandelmel
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts tørket gjær
  • 4 dl vann

 

Bland alt det tørre og tilsett vannet. Deigen skal være litt klissete. La deigen stå lunt 12-18 timer, for eksempel over natten.

Bruk en spiseskje dyppet i kaldt vann og legg på bakepapir, evt i muffinsform. En skje deig er et rundstykke.

Settes i kald ovn på nederste rille, varmen skrus på 200ºC varmluft. Stekes i 30 minutter ca.

Variasjon: Bytt ut solsikkefrø helt eller delvis med andre frø, som gresskarkjernefrø.

Rundstykkene er små, perfekte til små barnehender.

 

IMG_4238

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *