En sunnere versjon av brød for de som spiser det. Fordelene er at det krever minimalt med innsats, melet ligger fuktig over natten – som hjelper med å bryte ned de tungt fordøyelige stoffene i kornet – og krever ingen etterheving. De skal inn i kald ovn, 30 minutter etter har du rykende ferske rundstykker med knasende skorpe.
La barna hjelpe med å legge deigen på bakepapiret mens du tar noen slurker av kaffen:)
Eltefrie rundstykker ( 12-15 stk )
- 150 gr sammalt spelt
- 150 gr siktet spelt
- 50 gr havregryn
- 100 gr solsikkefrø
- 100 gr hjemmelaget mandelmel
- 1 ts salt
- 1/4 ts tørket gjær
- 4 dl vann
Bland alt det tørre og tilsett vannet. Deigen skal være litt klissete. La deigen stå lunt 12-18 timer, for eksempel over natten.
Bruk en spiseskje dyppet i kaldt vann og legg på bakepapir, evt i muffinsform. En skje deig er et rundstykke.
Settes i kald ovn på nederste rille, varmen skrus på 200ºC varmluft. Stekes i 30 minutter ca.
Variasjon: Bytt ut solsikkefrø helt eller delvis med andre frø, som gresskarkjernefrø.
Rundstykkene er små, perfekte til små barnehender.