Hverdagsgryte med hjort og rørte tyttebær

Er du så heldig å ha grytekjøtt av hjort er det bare å hive seg rundt å lage en gryte. Det er en av de enkleste middagene! Her kommer et middagstips – en enkel hjortegryte, perfekt til hverdags eller late helger.

Jeg får ikke sagt det ofte nok, langtidssteking er perfekt pga a) du kan slenge sammen gryta kvelden i forveien, og la den gjøre ditt i ovnen mens du er på jobb eller ute med barna i helgen, b) kjøttet blir mørere enn mørest. Langtidssteking er det som skal til for å få de seige kjøttstykkene til å smelte i munnen. Fristet?

 

Hjortegryte (4 personer)

Tid: 30 min forberedelser + 4-8 timers steking i ovn alt etter ovnstemperatur.

  • 400 gr grytekjøtt av hjort
  • 5 dl kraft eller vann
  • 4 gulrøtter
  • 4 poteter
  • 1/2 sellerirot
  • 1 løk
  • 3 laurbærblader
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • klarnet smør til steking
  • 2 ss grovhakket fersk timian
  • rørte tyttebær

 

Skjær kjøttet i passe biter, og la de få stekeskorpe i panna. Skal ikke gjennomstekes, så her kan du bruke høyere varme. Ha det stekte kjøttet i en kjele eller ildfast form.

Mens kjøttet freser, skjærer du løken i små terninger, og resten av grønnsakene i litt større terninger. Ha oppi sammen med kjøttet og tilsett laurbærblader, knuste hvitløksfedd, salt og pepper.

Så er det stekingen, her er to forslag:

  • 8 timer i 80ºC
  • 4 timer i 125ºC

 

Rett før servering samker du til med salt og pepper, rører inn grovhakket timian og serverer med rørte tyttebær. Når det gjelder oppskriften med rørte tyttebær, denne gangen byttet jeg ut honningen med sukrin gold.

 

 

 

2 Comments

  1. helene.sundby@yahoo.com

    Høres like godt ut:)

  2. Dette må prøves, men jeg bytter ut hjorten med elg :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *