Hjemmelaget som er perfekt lørdagsgodis for store og små. Eller når du får kaffebesøk.
Nøttebunn med karamell og mørk sjokolade
Nøttebunn
- 50 gr mandler
- 150 gr cashewnøtter
- 80 gr myke dadler
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts vaniljepulver
- 2-3 ss kokosolje
Karamelltopping
- 2 dl kokosmelk
- 3 ss kokosblomstsukker
- 1 ss sukrin gold
- 1 ss klarnet smør eller kokosolje
Sjokoladetopping
- 50 gr mørk sjokolade – minst 70%
Start med nøttebunnen. Sjekk at alle dadlene er uten sten. Selv hos de stenfrie dadlene sniker det seg av og til med en sten. Daddelstener er veldig harde og dermed ikke så gode å få mellom tennene. Smelt kokosoljen. Ha resten av ingrediensene i en blender eller prosesser og kjør til ønsket grovhet. Kjør inn kokosoljen til slutt. Bunnen skal være deigete. Ha deigen over i en form. Mindre form= høyere biter. Ha formen kaldt slik at deigen stivner.
Så er det karamellen som skal lages. Ha alle ingrediensene i en kjele, og la putre i ca 15 minutter. Den er ferdig når den har fått redusert litt og blitt tykkere i konsistensen. Hell over nøttebunnen og la det hele stå kaldt til karamellen har stivnet.
Kronen på verket er et lag med mørk sjokolade. Smelt sjokoladen over vannbad og hell over nøtte- og karamellbunnen. Bre utover med en skje slik at sjokoladen dekker hele bunnen.
◊
Oppbevares i fryser eller kjøleskap. Kan være litt klissete, men oh-så-utrolig-godt-likevel!
◊
Oppskriften kan brukes som lørdagsgodis eller kake. Stor form gir flatere biter og perfekte munnfuller som snop. Mindre form gir høyere og større stykker og blir en mektig konfektkake.
◊