Lammelåret sto for tur. Nydelig med klassiske smaker av rosmarin, pepper og hvitløk. Restene denne gangen tok form som lammesuppe. Enkel og helt nydelig.
Skjær av alt kjøtt og kok kraft på benet. Anbefaler uansett rester eller ei å koke kraft av benet. Ypperlig å fryse ned til senere bruk. Hever smaken på supper, sauser, gryter og lignende med mange hakk og har mye næring i seg.
Har du grønnsaker til overs etter steken kan du bruke det også, ha det i på slutten av koketiden for å gi de en oppvarming.
Enkel lammesuppe (4 personer)
- 2 l kraft fra lam
- 500 gr lammekjøtt – rester etter steken eller annet kjøtt
- 2 løk
- 300 gr sellerirot
- 400 gr gulrøtter
- 200 gr poteter
- rosmarin
- salt og pepper
Varm opp kraften. Skjær grønnsakene i passe biter og ha i kraften. La putre i ca 20 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene. Skjær lammeskjøtt i passe biter og ha i suppen, gi en rask oppvarming. Smak til med tørket – eller enda bedre fersk – rosmarin, salt og pepper på slutten av koketiden.
Du kan selvfølgelig bruke annet type kjøtt. Vær oppmerksom på hvor lang tilberedning kjøttet trenger for å bli mørt og deilig.