Kaffe mokka er en perfekt start på dagen for oss sjokoladeelskere! Den gir energi og næring som kroppen vil ha og smaker digg. Og i motsetning til ‘vanlig’ kaffe mokka, holder denne blodsukkeret stabilt og er mye mer næringsrik.
Hvis noen av ingrediensene skremmer deg, så kan jeg love at dette smaker deilig hvis du tør å utforske. Smak og konsistens gir ikke assosiasjoner til rått egg.
Vil du ha en lavkarbovariant bruker du kokosblomstsukker som gir lavere blodsukkerstigning enn honning. Eller du kan prøve deg uten søtning om du har hoppet av sukker-karusellen.
Ønsker du en fyldigere og mer kremete konsistens bruker du den stivnede delen av kokosmelken. Bittelitt salt gjør underverker ved å forsterke og runde av sjokoladesmaken. NAMNAM!
Kaffe mokka (ett stort glass)
- 1 dl sterk kaffe
- 0,5-1 dl kokosmelk eller mandelmelk
- 2 ss kokosolje eller klarnet smør
- 2 ss kakao
- 1 ts honning eller 2 små dadler
- 1 rått egg
- bittelitt salt
Kjøl ned den varme kaffen ved å blande inn melken. Ha alt i en blender og kjør til alt er godt blandet.