Det er veldig enkelt å lage sin helt egen frokostblanding. Lett å variere innholdet. Bruk det du har i skapet:)
Knasende sprø granola med mandler og frø (gir 8 dl)
- 2 dl mandler grovt hakket
- 1,5 dl mandelmel (jeg brukte mandelrestene etter hjemmelaget mandelmelk, finknuste mandler fungerer også fint)
- 1,5 dl kokosmasse
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl solsikkefrø
- 0,5 dl rosiner
- 0,25 ts salt
- 0,5 ts tørket vanilje
- 1,5 ts gresskarpai krydder (oppskrift finner du her) – eventuelt kanel
- 1 ss honning
- 1 ss lønnesirup
- 2 ss kokosolje
Bland alt utenom honning, lønnesirup og kokosolje. Tilsett først honning og lønnesirup, bland godt. Tilsett smeltet kokosolje og bland.
Ha blandingen i en ildfast form. Stor form betyr mindre stektetid og omvendt. Kan være lurt å smøre formen slik at det ikke setter seg fast.
Jeg stekte på 150ºC varmluft i totalt 40 minutter, og rørte etter ca 30 minutter.