Kyllingrester er perfekt til omelett. Omelett er superallsidig. Frokost, lunsj, middag, kvelds, turmat og pålegg fungerer alle like bra.
Vi bruker fetaost av fåre- og geitemelk som er enklere for magen å fordøye. Minstemann med kumelkallergi kan faktisk spise dette uten å bli dårlig. Har du melkeallergi er det verdt å prøve ut alternativer om du tror du kan tåle det.
Omelett med kylling, fetaost og spinat
- 6 egg
- 4 ss vann
- 0,5 ts salt
- 1 ss klarnet smør
- 3-4 terninger fryst spinat, eller to håndfull finhakket spinat
- 0,5 løk
- 150 g kylling
- 100 g fetaost
- 1 tomat
- salt og pepper
Smelt klarnet smør i en panne og ha i finhakket løk og spinat. La det surre på medium varme til løken er blank og myk og spinaten godt oppvarmet. Gi et par sveiv med salt- og pepperbøssene over.
Bland egg, vann og 0,5 ts salt i en bolle. Bruk en gaffel til å piske den sammen. Hell over løk og spinatblandingen.
Ha strimlet kylling og smuldret fetaost over. Skjær tomaten i skiver og legg over det hele. Avslutt med litt nykvernet pepper.
La panna stå på svak varme og med lokk til eggene så vidt har stivnet. Det tar ca 20 minutter avhengig av varme og tykkelse på omeletten.
Perfekt ved siden av en salat toppet med avokado i skiver. Da har du et måltid som virkelig metter.