Lurer du på hvorfor fermentering er så bra? I de siste årene har fermentert mat blitt veldig populært. Men tradisjonene strekker seg så mye lenger enn dette, og har mer med seg enn bare en motesak. Fermentering er rett og slett en konserveringsmetode som tilfører mat og drikke probiotiske egenskaper, og pluss litt til! Det er greit å merke seg at ikke all fermentering er like næringsrik, for eksempel vin og øl. Men dette vil vi se nærmere på i kurset. Her ser du noe av det du kan forvente av fermentert mat og drikke:
- Det er næringsrik supermat!
- Det er hjernemat!
- Det er fantastisk for fordøyelsesprosessen!
- Det er supert for immunforsvaret!
- Det produserer K2 vitamin som mange sliter med å få i seg!
- Også B vitaminer produseres!
- Øker holdbarheten til maten og dens næringsinnhold!
- Gir deg et kompleks probiotika-innslag i kostholdet som er essensielt for for hele deg!
- Det er anti-aging fra innsiden!
- Det er enkelt å lage og lett å variere!
Kurset varer 2-3 timer og tar for seg fermentert drikke (kombucha og vannkefir) og fermenterte grønnsaker (ulike slag, ketchup og lignende). Innholdet vil variere med tilgjengelige råvarer. Dersom det er interesse for det kan kurset også inkludere melkefrie alternativer til yoghurt. Perfekt for de som av en grunn holder seg unna meieriprodukter eller bare ønsker å spise mer variert. Andre ønsker kan eventuelt også inkluderes. Vi snakker litt om fermentering generelt og hvorfor det er så bra for deg, praktisk gjennomgang av hvordan vi lager fermentert mat og drikke, og til slutt smaksprøver og utdeling av bakteriekultur til deltakerne. I etterkant sender jeg alle oppskrifter på det vi laget på kurset.
NB! Husk å ta med et par glass/krukker som rommer ca 5 dl så du kan ta med hjem prøver.
Her er det bare å samle sammen en gjeng (6-10 stykker) og bestemme lokaler. Det kan være hjemme hos noen, på en skole eller lignende som har tilgang til benkeplass og kjøkkenfasiliteter. Den som organiserer med både deltakere og lokaler får kurset gratis. Prisen for resterende deltakere avhenger av gruppestørrelse.
- 4-5 deltakere betaler 850,- pr deltaker
- 6-10 deltakere betaler 750,- pr deltaker
- 11-14 deltakere betaler 650,- pr deltaker
Ta kontakt for planlegging av ditt kurs!
Epost: helene@helenesundby.no eller mobil: 45516401