Det nærmer seg påske og her kommer nok en enkel oppskrift på snop du lager selv.
Og har du tid og lyst kan du alltids smelte litt mørk sjokolade og dyppe jordbær marshmellowsen i. Men da må ikke sjokoladen være for varm, og marshmellowsen bør være kald. Gelatinen i marshmellowsen vil smelte litt hvis den utsettes for varme.
Jordbær marshmellows
- 400 g frosne jordbær
- 2-3 ss honning
- 1,5 dl vann
- 5 ss gelatin pulver
Tin jordbærene og kjør jordbær og honning til puré i en blender.
Smør en form på størrelsen 20*20 cm eller noe i den retningen med litt klarnet smør eller kokosolje. Du kan hoppe over smøringen, og varme bunnen med varmt vann slik at marsmellowsmassen slipper lettere.
Varm vannet i en kjele og tilsett gelatinen. Mens kjelen står på litt varm plate rører du til gelatinen er oppløst.
Mens blenderen går på sakte fart heller du i vann- og gelatinblanding sakte. La det få blande seg godt.
Så fort du er ferdig med å blende alt sammen heller du det over i den (smurte) formen. Hvis du drøyer det litt vil massen bli vanskeligere å helle og spre utover i formen. Massen stivner altså ganske raskt, enda raskere hvis du setter den kaldt. Tenker 30 minutter kaldt gjør susen.
Bruk en stekespade eller lignende for å få massen ut av formen. Skjær i passe biter.