Superdigg julekake!
Kaka er helt fri for korn og dermed glutenfri. I tillegg har den godt med proteiner og fettsyrer fra mandler og egg som ikke sender blodsukkeret ut på berg og dalbane. Kan ikke repetere ofte nok hvor viktig blodsukkeret er, at det er stabilt gjennom døgnet. Langvarig ustabilt blodsukker er et varsel tegn på at kroppen ikke har det slik den burde ha det. Og vi har alle forskjellig toleranse for karbohydrater, hvilket er den komponenten som i hovedsak skaper krøll for blodsukkeret.
Det er også helt lov med sjokoladebiter i kaka:-) 70 eller 85% er toppers!
Julekake
- 200 g lyst mandelmel – gjerne hjemmelaget
- 70 g potetmel
- 1 neve rosiner
- 0,5 ts salt
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ss kokosblomstsukker
- 1 ss eplesidereddik
- 3 egg
Bland alt det tørre. Lag en grop i det tørre og ha i eplesidereddik og egg. Rør det våte sammen, og blan deretter alt godt.
Stekes i ca 40 minutter i 170 grader.