Så lenge nå har jeg hatt lyst på skikkelig god og saftig hamburger. Idag fikk jeg det! Den var smakfull og gjorde meg skikkelig mett! Lett var den også å lage.
Hamburger (4 små)
- 400 gr kjøttdeig – lam passer ekstra godt, ellers ta det du har
- 1 ss rosmarin – gjerne frisk
- 1 ss oregano – gjerne frisk
- 1 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss fløte
- 1 egg
- 1 dl revet ost
- 1/2 ts salt
- pepper
Bland kjøtt og form hamburgere. Stekes i panna, evt enda bedre, i grillen. Dersom du bruker magert kjøtt, kan det hjelpe å tilføre fukt i form av egg, revet ost, fløte eller lignende – da blir hamburgeren tørr.
Tzatziki
- 2 dl gresk yoghurt
- 1/2 agurk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts balsamico eddik
- salt og pepper
Riv agurken og dryss salt over. La ligge slik at vannet trekkes ut. Bland resten i en bolle og tilsett agurken til slutt. Bruk hendene til å skvise resten av vannet ut av agurken før du blander den med resten av ingrediensene.
Oppskrift på hamburgerbrød finner du HER. Dette er egentlig en oppskrift på rundstykker, men fungerer supert til hamburgerbrød også. Del de i to og gi de en runde i panna eller grillen før du monterer hamburgeren.
Stæsj til burgeren:
- salatblader
- tomatskiver
- løk