Mandel satay saus

Skal du ha en god saus til wok’en eller marinade til kjøttet er satay saus supergodt. Satay saus er allsidig og passer godt til grønnsaker, rødt skjøtt, fisk og skalldyr og kylling.

Satay tilhører thailands matkunst og er med peanøtter. Jeg har byttet ut peanøttene med mandler. Men smaken satt!

 

Mandel satay saus

  • 1,5 ss sesamolje
  • 2 ss mandelsmør – evt annet nøttesmør
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 4 ss soyasaus eller tamari
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 lime

Finhakk ingefær og hvitløk.

Bland sesamolje, mandelsmør, soyasaus og lime. Ha i ingefær og hvitløk.

Finito!

 

Mandel satay saus

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *