Enkel hverdagsdessert – yoghurt og bananis med vanilje, sjokolade og blåbær

Idag lagde jeg og snuppa en superenkel og veldig populær dessert. Den passet perfekt i det varme været som har vært nå. Den var enkel å lage og en fin aktivitet å ta med barna på. Hvis dine barn er som mine, elsker de å få delta på alt det spennende som skjer på kjøkkenet. Det finnes et hav av oppskrifter på is, denne er enkel og naturlig, og mer enn nok til 4 voksne etter en middag.

 

  • 350 gr bananer, perfekt med de modne bananene som blir liggende igjen brune
  • 150 gr gresk yoghurt
  • litt tørketvanilje
  • 25 gr sjokolade 70% eller mer, grovt hakket
  • blåbær

 

Det er to måter å gå frem på:

  1. Skjær bananene i skiver og legg i fryseren i 3-4 timer. Ha bananer, yoghurt og vanilje i blenderen og kjør til en jevn masse. Ikke kjør den lenger enn nødvendig da isen fort smelter. Vend inn hakket sjokolade. Hvis du ikke skal spise isen med en gang kan du sette den inn i fryseren imens. Pynt med blåbær før servering.
  2. Ha bananer, yoghurt og vanilje i blenderen og skjør til en jevn masse. Vend inn hakket sjokolade og sett inn i fryseren til den stivner. Blir den hard og isete, kan du kjøre den en runde i blenderen. Pynt med blåbær før servering.

 

Vær kreativ med pynt og smak – din fantasi er uendelig:)

 

Yoghurt- og bananis

 

Yoghurt- og bananis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *