Saftig steinalderbrød med grønnsaker

Supergodt og saftig brød som holder kroppen gående lenge med gode fettsyrer, fiber, protein og næring fra gulrøtter eller squash.

Brødet oppbevares best i kjøleskapet, og det holder seg saftig lenge. Du kan også fryse ferdigskjært brød, så har du det lett tilgjengelig. Tines raskt i romtemperatur, eller så funker det også å varme opp i ovnen.

 

Grønnsaksbrød

  • 600 g frø og nøtter
  • 50 g linfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 egg
  • 2,5 dl vann
  • 1 dl EV olivenolje
  • ca 3 store revne gulrøtter eller 2 små squash

 

Bland alt det tørre i en stor bolle.

Ha egg, vann og EV olivenolje i en blender. Tilsett litt over halvparten av den tørre blandingen. Kjør til en jevn masse. Hell massen tilbake til bollen med resten av de tørre ingrediensene og rør godt. Det er ikke nødvendig å kjøre i en blender eller kjøkkenmaskin, det fungerer også å blande det tørre med det våte som det er.

Riv gulrøtter eller squash og tilsett brøddeigen. Bland godt. Tilsett eventuelt mer vann om den er for hard. Konsistensen skal være som en tykk, grov grøt.

Stekes i 65-75 minutter på 160ºC. Jeg brukte to små brødformer. Men det går fint å bruke en større, en kakeform eller muffinsformer for rundstykker.

Avkjøl på rist før du skjærer i brødet.

 

Saftig steinalderbrød med gulrøtter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *