Tyrkiske kjøttboller med lever

Et av de beste tipsene for å inkludere mer innmat og lever i kosten er å blande det med andre gode råvarer som likes.

Innmat er det mest næringsrike på dyret, og er de billigste delene av dyret. Med andre ord, her er det mye for pengene. Innmat har vært en viktig del av kosten i mange, mange år, og først i den senere tid har det liksom falt ut av kostholdet. Dette synes jeg vi bør gjøre noe med, skal vi spise kjøtt skal vi bruke alle deler som kan spises.

Lever er rik på protein, jern, folat, vitamin a, b vitaminer og særlig mye b12, og mineralene sink og selen.

 

Tyrkiske kjøttboller med lever

  • 5-600 g kjøttdeig
  • 300 g lever
  • 1 dl litt grovt hakket persille
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 ss spisskumin
  • 1 ss paprikapulver
  • en klype chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 ts svart pepper
  • 0,5 løk
  • klarnet smør til steking

 

Ha leveren i en kjøkkenmaskin og kjør til det er en løs, grov deig. Tilsett kjøttdeig, hakket persille, krydder, finhakket hvitløk og løk. Bland alt godt, men ikke for lenge. Da blir bollene kompakte.

Stek i klarnet smør eller annet godt fett som tåler høye temperaturer. Styr unna klassiske raffinerte, umettetede oljer til steking, de tåler svært lite varme.

Sist vi spiste disse hadde vi ovnbakte gresskar fries og blomkålpuré. Oppskriften gir mange boller, så holder til to middager for oss. Neste gang blir det i brun saus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *