Supegode mandler som er poppis blant små og store her i huset. Høster gode ord også fra besøkende. Så er du typen som liker salt snacks er det bare å sette i gang. Det tar 30 minutter, hvor mandlene for det meste av tiden gjør seg selv.
Mandler er sunn snacks som kan by på sunne fettsyrer, protein, fiber, vitamin E, kalsium og magnesium. Det kan spises med god samvittighet, og ettersom mandler er så næringsrikt vil du neppe forspise seg på dette. Det metter og stagnerer sug etter snop. Så perfekt som mellommåltid eller sammen med måltider. Superdigg i salat for eksempel.
Saltet og ristet mandler
- 3 dl vann
- 4 ss salt
- 4 dl mandler
- evt litt ekstra flaksalt
Sett ovnen på 150ºC.
Ha vann og salt i en kjele og kok opp.
Sørg for at saltet er oppløst før du har i mandlene. La mandlene småputre i 5 minutter før du siler de fra vannet.
Ha mandlene i en ildfast form, helst uten at de ligger oppå hverandre. Stek i ovnen i 20 minutter.