BBQ saus med hjemmelaget ketchup

BBQ saus er ikke avanserte greiene. Består som regel av ketchup tilsatt noe ekstra smak i form av krydder, noe syrlig og søtning. Vil du ha kontroll på sukkeret, er det god grunn til å lage din egen BBQ. Det smaker selvfølgelig godt, er en god gave når du er invitert i et grillselskap og ikke er det vanskelig heller.

La oss begynne med ketchupen, som er basen i BBQ sausen. Jeg har stort sett fermentert ketchup stående som jeg bruker. Men du må ikke ha fermentert ketchup. Faktisk kan du bruke samme oppskrift som fermentert ketchup, bare droppe fermenteringsprosessen som skjer i etterkant av at man har blandet alle ingrediensene. Se her for oppskrift på fermentert ketchup: Ketchup – fermentert eller Fermentert ketchup 2.

Oppskrift på en god hjemmelaget ketchup er under bilder.

 

BBQ saus

  • 3 ss olivenolje
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 3 dl hjemmelaget ketchup – se oppskrift på hjemmelaget ketchup under bildet
  • 3 ss balsamico eddik
  • 3 ss fibersirup gold
  • 1 ss honning

 

Finnhakk hvitløk og ha i en liten kjele sammen med olivenoljen. Varm opp oljen, og la det få frese noen minutter uten å brenne hvitløken.

Tilsett resten av ingrediensene og gi det et oppkok. La det småputre noen minutter før du heller over i en krukke.

Så var den klar til servering!

 

 

Hjemmelaget ketchup

  • 2 små glass tomatpuré (360 g)
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss eplesidereddik
  • 4-5 ss lønnesirup
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts chili

 

Bland alle ingrediensene i en krukke, rør godt og oppbevar i kjøleskapet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *