Eltefritt og enkelt, og bedre for kroppen. Saftig og digg. Perfekt til hverdags og fest. Rekken med surdeigsbakst utvider seg stadig. Har du også lyst til å starte med egen surdeigsbakst? Sjekk følgende resursser for å komme i gang selv, og del gjerne i kommentarfeltet om du har spørsmål eller vil dele dine erfaringer.
—
Lag din egen boblende surdeigsstarter og luftige surdeigsbrød
SURDEIGSBAKING – Alt du trenger å vite for å komme i gang
ALLE SURDEIGSOPPSKRIFTENE SAMLET PÅ ETT STED!
—
Surdeigsfocaccia
- 250 g siktet spelt
- 100 g sammalt spelt
- 275 g havre eller havremel
- 1,5 ts salt
- 5,5 dl vann
- 2 ss aktiv surdeigsstarter – oppskrift finner du her: Lag din egen boblende surdeigsstarter og luftige surdeigsbrød
Oppskriften passer til en liten langpanne på ca 20*30 cm.
Ha surdeigsstarter i 2,5 dl av vannet. Bland dette med siktet speltmel. Bland godt og la stå i en times tid.
Bland inn resten av det tørre, samt resterende vann og bland godt. Hell over i en form med bakepapir. Få deigen jevnt utover formen.
La deigen stå i 8-12 timer, gjerne et lunt sted.
Varm ovnen til 250ºC, sett focacciaen inn. Stek i 5 minutter og senk temperaturen til 160ºC. Nå skal den stå i 50-60 minutter til gjennomstekt.
Blir aldri lei den karakteristiske knasende skorpen og den saftige innsiden.