Indiske smaker – raita med geite yoghurt

Jeg elsker indisk, så utrolig digge smaker. Vi spiser en del indisk, men har aldri hatt raita pga yoghurten.

Etter en tur på bondens marked fant jeg en stor flaske geite yoghurt, noe som vi tåler her i hus, og det var fest skal jeg si. Det ble indisk den ettermiddagen med lam og raita, pluss pluss. Anbefales på det varmeste!

Raita passer også til grillmat, og er perfekt på sommerstid med den friske smaken.

Yoghurt av geitemelk fra Prestholt (prestholt.no). Stikk innom bondens marked eller lignende ved deg, og støtt lokale bønder og produsenter. Vi trenger de! Og det er så mye godt å finne.

Raita

  • 2 dl geite yoghurt
  • 2 ss ferskpresset sitron eller lime juice
  • en ts kokosblomstsukker
  • en klype malt korianderfrø
  • en klype spisskummin
  • en raus klype salt
  • noen sveip nykvernet pepper
  • 1 finhakket rødløk
  • 0,25 agurk i små terninger
  • en håndfull mynteblader grovhakket

Bland yoghurt, juice, sukker og grydder. Tilsett løk, agurk og mynte.

Server!

Frisk og syrlig raita er supert sammen med krydret mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *