Er det ikke rart med det, peanøtter er ikke bare peanøtter, men et hav av muligheter. Peanøtter er populært verden over.
Selv spiser jeg ikke peanøtter, verken salte eller rå. For mye peanøttsmak blir rett og slett for mye med meg. Men i riktig balanse med annet ELSKER jeg smaken. Derfor er denne kaka med bunn av mandler, sammen med dadler som gir litt karamellsmak. Og grovt salt, f eks maldonsalt gir en perfekt balanse mellom salt og søtt. Neste lag kommer peanøtter i form av peanøttsmør, og sammen med kokosolje og fibersirup eller lønnesirup. Og til slutt et lag med mørk sjokolade.
Søt og god, men MASSE næring fra alle lagene. Love it!
Rå-enkel snickers kake
Nøttebunn
- 3 dl dadler
- 3 dl mandler
- 0,5 ts salt, gjerne litt grov type
Karamell lag
- 1 dl kokosolje
- 1 dl peanøttsmør med biter
- 1 dl fibersirup
Sjokolade lag
- 86% sjokolade
Kjør salt, mandler og dadler i en kjøkkenmaskin med knivblader. Kjør til du den blir litt deigete, men fortsatt har noen grove biter. Trykk ut deigen i en form og sett kaldt.
Smelt kokosolje og peanøttsmør på lav varme og ta bort fra varmen. Tilsett fibersirup og ha over i formen. Sett kaldt og la det få litt tid til å stivne, enten kjøleskap eller fryser.
Smelt sjokoladen forsiktig, blir den for varm la den stå litt på benken før du heller over den kalde kaka. Sett kaldt.
Kaka oppbevares i kjøleskap eller fryser og holder seg veldig godt og tiner fort. Superdigg kake!