-Inneholder sponset produkt-
Syrna mat er godt for oss❤️ kjært barn har mange navn, fermentering og melkesyregjæring er to andre navn på denne prosessen. Syrnet mat er lettere for kroppen å håndtere og mer næringsrikt.
Når du skal lage yoghurt må du ha noe som setter i gang syrningen. For eksempel ferdig yoghurt, eller probiotisk tilskudd. I oppskriften har jeg brukt probiotisk tilskudd fra San Biota. Helt nøyaktig denne varianten – https://www.holcon.no/sanbiota – er veldig fornøyd med den. Har brukt både olje og probiotika fra de som er gode, som ikke har vært sponset;)Vil du prøve får du 10% rabatt om du bruker rabattkoden ‘helenesundby’.
Kokosyoghurt med sitron, honning og vanilje
- 400 ml kokosmelk
- 1 ts probiotika – jeg brukte DENNE
- 1 ts tørket vaniljepulver
- 1 ss chiafrø
- 1 ss honning
- Raspet skall av en økologisk sitron
Varm opp kokosmelken til 37,5 grader ca. Blir den for varm kjøl den ned før du fortsetter. Tilsetter du probiotika i en for varm kokosmelk vil det drepe bakteriene.
Rør inn probiotika.
Ha vaniljepulver, chiafrø, honning og sitronskall i glasset du skal ha yoghurten i.
Hell over kokosmelk og rør godt.
Sett på lokket og ha yoghurten et lunt sted.
Etter 12-24 timer er yoghurten klar!
Smak deg frem til hvor syrlig du vil ha den, og sett den kaldt når du synes den er syrlig nok.
Syrna produkter holder seg alltid lenger enn når de ikke er syrnet. Oppbevares i kjøleskap.
Bildet er ikke det aller beste, men hva gjør vel det når magen er glad!?! Takk mamma for foto❤️