Kokos, jeg blir aldri lei deg. Du smaker så godt, du er naturlig søt, du har masse fiber, endel fett, protein, selen, kalsium, kalium, fosfor og magnesium. Du bidrar til stabilt blodsukker på grunn av fettsyrer, fiber og lite karbohydrater. Og best av alt er at du smaker så himla godt!
Her har du en superenkel oppskrift. Disse er gode dom snop og snacks hverdag og fest, når du skal kose deg eller du trenger å justere blodsukker og sult hvis det er lenge til middag. Og humøret stabilt.
Kokosbiter med mørk sjokolade
- 2 dl tørket kokosmasse
- 4 ss fibersirup, lønnesirup eller honning
- 2 ss kokosolje
- 0,5 ts pulver av tørket vanilje
- En klype salt
Smelt kokosolje. Ha alt i en bolle og bland godt.
Trykk massen ut i en kakeform eller lignende.
Sett kaldt.
Sjokoladelag:
- 100 g 70-86% sjokolade
- 1 ts kokosolje
Smelt sjokolade forsiktig og tilsett kokosolje.
Bre over bunnen med en slikkepott.
Sett kaldt.
Når kaka har fått satt seg, er det bare å skjære opp i ruter og servere.
Jeg har i en boks i kjøleskapet. Holder seg mange uker, og enda lenger i fryser.