Hønsefrikassé – glutenfri

Inneholder sponset wonderbag fra Naturligliv.no

Hønsefrikassé er supergodt, varmende og perfekt middag på litt kaldere dager. Restene tar du med deg som lunsj dager etter. Sparer tid, penger og er næringsrikt.

Først må høns trekkes, ikke veldig vanskelig, men det trenger litt tid.

Forberede høna

  • 1 høne
  • Vann
  • 0,5 ts pr liter vann
  • Evt kan du ha i tørket laurbærblader, pepper og hvitløk.
  • Du kan også ha i grønnsaker for ekstra smak på kraften.

Del kyllingen i to eller Finn en kjele som ikke er så mye større enn høna.

Ha over vann, salt og evt krydderurter og grønnsaker.

Kok forsiktig opp, skal du gjøre det etter reglene tar du bort skummet som dukker opp. Selv dropper jeg det for enkelhetens skyld.

La trekke på svak varme eller i en wonderbag til kjøttet er mørt og faller lett av benet. Dette tar 2-4 timer avhengig av størrelsen. Perfekt å gjøre dagen i forkant, eller ha gryta i wonderbag natten over.

Rens kjøttet, riv det i strimlet. Høns er veldig anvendelig og er perfekt å ha tilgjengelig i fryseren.

Når du har tatt av kjøttet kan du legge bena tilbake i kraften og la det fortsette å trekke. Jeg trekker kraftben i 2-3 døgn for å få mest mulig nytte av næringen som er i bena, samt få en fantastisk smak.

Bruker du en stor høne eller flere høner prepper du for mange deilige og raske måltider fremover.

Hva kan du lage med hønsekjøtt:

  • Gryter
  • Supper
  • Pizzatopping
  • Taco
  • Omelett
  • Pai
  • Påleggssalater
  • Salattopping

Hønsefrikassé

Til 4 personer

Det som er fint med hønsefrikassé er at du kan bruke de grønnsakene du har og liker. Eller bare følge oppskriften.

  • 3 medium gulrøtter i skiver
  • 3 poteter, pastinakker eller tilsvarende sellerirot (siste for mindre karbohydrater)
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 liter kraft fra høna
  • 2 dl kald vann med 1,5 ss potetmel
  • 1 dl fløte eller melkefri gryr
  • 600 g strimlet hønsekjøtt
  • 1 brokkolibukett i passe biter
  • 100 g erter
  • Salt
  • Pepper

Ha gulrøtter, poteter, hvitløk og olivenolje i en kjele. La det frese et par minutter før du tilsetter kraften og koker opp. La det putre til grønnsakene er al dente.

Bland i vann med potetmel, fløte, brokkoli og varm opp.

Tilsett erter til slutt og smak til med salt og pepper.

Server hønsefrikasséen som den er, og gjerne med hakket fersk persille.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *