Koko-boller

En pangstart med sunn barnamat fra denne bloggen kanskje ikke, men i førjulstiden melder forventningene seg om godsaker for å tilfredsstille den søte tann. Hvert år har jeg flittig bakt både sju og åtte slag. I år blir det like mange, men av en annen variant enn kjeks og kaker. Målet er å redusere på inntakt av mel og sukker. I dag lagde snuppa og jeg noen deilige kuler, jeg kalte de kokosboller, men de ble fort døpt om til koko-boller. De er raske å lage og det er lett for små barn å delta, selvfølgelig kjempegode. Oppskriften er som følger:

  • Koko-boller100 gram smør
  • 1-2 ss kokosolje
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl kokos
  • 1 dl søtt, jeg brukte 1/2 dl sukker og 1/2 sukrin gold, det er også mulig å redusere mengden alt ettersom hvor søtt du vil ha det
  • 3 ss kakao
  • 3 ss vann


Smelt smøret og ha oppi kokosoljen. Bland alt det tørre og rør inn smør og kokosoljen. Spe på med vann til passe konsistens. Det er litt klissete å forme kulene, men skvis de litt hard i hånden, da holder de formen. Hadde litt kokos i hånden da jeg formet kulene slik at det festet seg utenpå. Gi de tid til å feste seg, gjerne i kjøleskapet. Veldig veldig gode!

Comments are closed.