Lavkarbo pannekaker med blåbær

Pannekaker er alltid en slager, særlig hos barn. Denne er uten gluten og korn for øvrig. Med rørte blåbær, helst selvplukka i disse tider, er de helt uimotståelig.

 

Pannekaker med blåbær (6-8 stk)

  • 4 egg
  • 1 ss kokosmel
  • 1 ss mandelmel
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 klype himalayasalt
  • 1 1/2 dl fløte
  • smør til steking
  • rørte og søtet blåbær

Psik eggene sammen. Bland de tørre ingrediensene og tilsett eggene. Spe med fløten. Stekes på middels varme og i godt med smør. Hjelp røren ved å smøre den litt utover i panna i passe tykkelse uten «hull». Ikke snu pannekaken før røra har stivnet godt. Serveres med blåbærene.

 ♦

Pannekaker uten gluten trenger bittelitt mer kjærlighet, i form av en litt annen måte å steke pannekakene. Gluten virker som bindemiddel, så ved glutenfri matlaging er det greit å være obs på dette. Men følger du fremgangsmåten over blir det suksess!

Vil du ha melkefritt bytt ut smør/fløte med kokosolje/kokosmelk.

 IMG_1309 Lavkarbo pannekaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *