Her kommer lunsjinspirasjon til for helgen. Deilig, sommerlig og full av næring med egg, laks, spinat, olivenolje og frø.
Aller best er villaks, som har den beste næringen i seg og er det mest bærekraftige alternativet. Og for smakens skyld, velg en som faktisk er røket, ikke bare tilsatt røkesmak i form av tilsetningsstoffer. Dette skal stå på pakken.
…
Agurksalat med egg og røkelaks (1 person)
- 2 egg
- 3 skiver røkelaks
- 1/3 agurk
- en full never spinat
- 2 ss olivenolje
- 1 ss gresskarkjerner
- 1 ss solsikkefrø
- havsalt og nykvernet pepper
Kok egget slik at plommen fortsatt er flytende.
Riv spinaten i mindre biter og legg på en tallerken. Skjær agurken i skiver og legg over spinaten. Ha olivenolje, gresskarkjerner, solsikkefrø, salt og pepper over salaten.
Legg røkelaks og egg over salaten.